Pożywki i praparaty funkcjonalne

Fosforan dwuamonowy DAP
Podstawowa pożywka do fermentacji

  • W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.
  • Zapewnienie łatwoprzyswajalnego azotu.


Specyfikacja techniczna PL ENG
Fosforan dwuamonowy z tiaminą
Pożywka do fermentacji z witaminą

  • Zawarta tiamina poprawia wydajność i kompletność fermentacji.
  • W składzie fosforan dwuamonowy będący źródłem azotu.

Specyfikacja techniczna PL ENG
Poliaktywator
Pożywka wspirająca i ułatwiająca fermentację

  • Czynnik wspierający ułatwia fermentację i usuwa toksyny.
  • Zawarta tiamina poprawia wydajność i kompletność fermentacji.


Specyfikacja techniczna PL
Superaktywator
Kompleksowa pożywka do fermentacji z witaminą

  • Zawarta tiamina poprawia wydajność i kompletność fermentacji.
  • Pożywka zapewnia azot, forsfor oraz siarkę.

Specyfikacja techniczna PL
Springcell
Pożywka drożdżowa usprawniająca jakość fermentacji

  • Wchłanianie komponentów toksycznych dla drożdzy.
  • Dostarczenie substancji (np. substytutów tlenu) ułatwiających fermentację.

Specyfikacja techniczna PL ENG
Springferm
Detoksyfikacja nastawu i wsparcie fermentacji

  • Dostarczenie organicznego azotu.
  • Dodatek niezbędnych witamin i minerałów.
  • Zaopatrzenie w substytuty tlenu.


Specyfikacja techniczna PL ENG
Springcell Color
Poprawa koloru oraz ciała w winie

  • Stabilizacja koloru win.
  • Wzmocnienie barwy.
  • Poprawa cielistości win.
  • Obniżenie cierpkości.


Specyfikacja techniczna PL ENG
SpringArom
Ochrona przed utlenianiem

  • Ochrona przed brązowieniem win.
  • Ochrona aromatów przed utlenianiem.
  • Nadanie świeżości i objętości winu w ustach.


Specyfikacja techniczna PL ENG
Spring'Finer
Do ostatecznej korekcji win

  • Klarowanie wina.
  • Obniżenie cierpkości i goryczy w winie.
  • Ochrona przed utlenianiem.


Specyfikacja techniczna PL ENG
Springcell Manno
Do pielęgnacji win

  • Nadanie winu ciała i krągłości.
  • Obniżenie cierpkość win.
  • Stabilizacja win.
  • Utrwalenie koloru czerwonych win.

Specyfikacja techniczna PL ENG
Mer-Capta
Usuwanie aromatów redukcyjnych

  • Usuwanie siarkowodoru z wina .
  • Usuwanie merkaptanów z wina.
  • Delikatne działanie.

Specyfikacja techniczna PL